Ga naar de inhoud

Online bijles, werkt dit wel? (voor ouders)

Veel ouders hebben twijfels bij de effectiviteit van online bijles. Logisch! Het is een nieuwe, nog onbekende manier van lesgeven. In deze blog bespreken we onze positieve ervaringen met bijles op afstand.

Voordelen van Online bijles

Online bijles heeft verschillende voordelen. We benoemen de belangrijkste:

  • Op afstand zijn er direct docenten beschikbaar. Geen wachtrijen, maar gewoon meteen starten wanneer dit nodig is! 
  • De leerling of docent is geen tijd kwijt met reizen naar een bijleslocatie. Dit scheelt tijd, geld en vooral veel moeite. De leerling kan comfortabel aan de slag vanuit eigen woon- of slaapkamer.
  • Online hebben wij verschillende oefenprogramma’s tot onze beschikking waarmee leerling en bijlesdocent samen aan de slag kunnen. 
  • Wij bieden de mogelijkheid om online lessen te laten opnemen. Hierdoor kan een leerling lastige topics achteraf terugkijken, waardoor de lesstof beter blijft hangen.
Onze bijlesdocenten over Online bijles

De docenten van De Bijlesgroep zijn positief te spreken over lesgeven op afstand. 

“Online lesgeven is goed te doen! Ik gebruik zelf Google Meet waarin ik ook een whiteboard kan delen. Hiermee kan ik dingen tekenen en uitleggen.” – Sarah (bijlesdocent Wiskunde en Nederlands)

“Online lesgeven bevalt me heel goed. Veel van mijn leerlingen wonen een eind van mij vandaan, dus het is heel fijn dat ik ze zo toch les kan geven.” –Krishan (bijlesdocent economie)