Ga naar de inhoud

Van vriendengroep tot bijlesinstituut.

Ons verhaal.

Hoe zijn we begonnen? Waarom doen we wat we doen? En wat is onze visie?

De Bijlesgroep is opgericht medio 2021. In de eerste zes maanden waren er al meer dan 1000 bijlessen gegeven! De Bijlesgroep is opgericht door twee vrienden, David en Tomas. Ze kennen elkaar sinds het begin van de middelbare school en studeren nu allebei in een andere stad. In hun omgeving merkten ze dat veel scholieren een achterstand opliepen door corona. In een poging om deze scholieren te helpen is De Bijlesgroep ontstaan.

Wat begon als een leuk idee is inmiddels uitgegroeid tot een goedlopend bijlesinstituut. Samen met een paar vrienden van de middelbare school werd het plan volledig uitgewerkt. De website werd gebouwd, polo’s werden gedrukt en voordat ze het wisten was de eerste bijles een feit. Gedurende de eerste paar weken bleek dat de vraag naar goede, betaalbare bijles erg hoog was. Steeds meer scholieren zochten hulp, en het docenten-team groeide hard.

In maart 2022 werd de eerste locatie voor huiswerkbegeleiding in Haarlem geopend. Protocollen werden opgesteld, de locatie werd ingericht, een leerlingvolgysteem ingesteld en een nieuwe tak van De Bijlesgroep was een feit! Leerlingen zijn nu van maandag tot en met vrijdag tussen 14:30 en 18:30 welkom, zélfs in de vakantie. De eerste reacties waren ontzettend positief. Regelmaat en structuur in combinatie met bijles is een gouden formule.

In augustus 2022 opende De Bijlesgroep een tweede vestiging midden in een winkelstraat in Haarlem! De Cronjé is een goed bereikbare, all-in-one winkelstraat. Het is sinds de opening mogelijk om bijles en huiswerkbegeleiding te volgen een heel modern ingericht pand. De huiswerkbegeleiding groeit nog hard. Dit komt door een combinatie van jonge, ervaren begeleiders en een ontzettend persoonlijke aanpak. Alle leerlingen die bij ons komen hebben hun eigen persoonlijke doel bereikt; daar doen we het voor!

Vanaf mei 2023 hebben we ook een vestiging geopend in hartje centrum van Alkmaar. Dit doen we in samenwerking met de Stichting Binnenstadscentrum.

Het doel van De Bijlesgroep is om iedereen voor een eerlijke vergoeding te helpen. Grote bijlesbedrijven hanteren vaak hoge tarieven, die niet in verhouding staan met de kwaliteit van de lessen. Het contact is niet persoonlijk en er wordt niet naar je omgekeken. De Bijlesgroep is kleinschaliger, waardoor iedereen altijd terecht kan voor alle vragen! Omdat De Bijlesgroep samenwerkt met veel getalenteerde studenten kan de prijs laag blijven. Er zijn geen dure kantoorkosten en de overige kosten worden zo laag mogelijk gehouden. Alle docenten helpen de leerlingen met veel plezier. Het doel van de bijles en huiswerkbegeleiding is eigenlijk heel simpel. In plaats van het oplossen van de gevolgen, worden de oorzaken besproken en aangepakt. Zelfstandig werken en denken wordt gestimuleerd; met behulp van veel tips en handvatten kunnen de scholieren uiteindelijk zelf verder.

Of je nou bijles nodig hebt of bijles kan geven… We horen graag van je!