Ga naar de inhoud
Wat is huiswerkbegeleiding?

Persoonlijke begeleiding op jouw niveau.

Heb je moeite met plannen? Gaan de cijfers niet zo goed? Of zoek je een fijne werkplek waar je geholpen wordt met schoolwerk? Huiswerkbegeleiding kan dan uitkomst bieden. We maken samen een persoonlijk plan van aanpak, zodat jij weer terugkomt in jouw studieritme en tijd overhoudt voor leuke dingen!

Huiswerkbegeleiding

Dé oplossing voor leerlingen die wat meer handvatten nodig hebben. Onze beste vorm van begeleiding.

Huiswerk Onder Toezicht

Voor als het allemaal wel goed gaat, maar als je een rustige werkplek zoekt waar je vragen kan stellen.

Aangesloten bij de LVSi.

Wist je dat De Bijlesgroep lid is van de Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten (LVSi)? Als instituut word je niet zomaar lid van deze vereniging. Om lid te worden van dit kwaliteitsinstituut toetst de LVSi haar leden op een aantal pedagogische kwaliteitseisen, betrouwbaarheid en veiligheid. Het allerbelangrijkste is daarbij dat het instituut een omgeving creëert waar de leerling zich op z’n gemak voelt, vertrouwen krijgt en wordt gestimuleerd om het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Hoeveel kost het?

Onze begeleiding is op basis van een maandelijks opzegbaar abonnement. Geen inschrijfkosten of addertjes onder het gras!

Compleet

Huiswerk-begeleiding

Voor de basis- en middelbare school.

Rustige werkplek
Dagplanning
Vragen stellen
Overhoren
Leren Leren
Plannen
Plan van aanpak
Voortgangsverslag
Lessamenvatting
Persoonlijk dossier
StudyGo Premium
Magister-koppeling
HOMi-app

Basis

Huiswerk Onder Toezicht

Voor de basis- en middelbare school.

Rustige werkplek
Dagplanning
Vragen stellen
Overhoren
Leren Leren
Plannen
Plan van aanpak
Voortgangsverslag
Lessamenvatting
Persoonlijk dossier
StudyGo Premium
Magister-koppeling
HOMi-app

Zelfstandig

Zelfstandige werkplek

Voor de basis- en middelbare school.

Rustige werkplek
Dagplanning
Vragen stellen
Overhoren
Leren Leren
Plannen
Plan van aanpak
Voortgangsverslag
Lessamenvatting
Persoonlijk dossier
StudyGo Premium
Magister-koppeling
HOMi-app
Ons aanbod.

Huiswerk-begeleiding.

Tijdens de huiswerkbegeleiding worden leerlingen door enthousiaste docenten begeleid met hun maak- en leerwerk. Alles gaat aan de hand van een planning. Leerlingen kunnen overhoord worden, vragen stellen en oefenen voor hun toetsen. Iedereen heeft een eigen werkplek, zonder afleiding van anderen.

HOMi.

We werken samen met het leerlingvolgsysteem HOMi. Hier houden we de voortgang bij. Ook ontvang je na elke middag een lessamenvatting!

StudyGo Premium.

Standaard inbegrepen bij de huiswerkbegeleiding. Oefentoetsen, uitlegfilmpjes en samenvattingen zodat jij je extra goed kan voorbereiden op de toets!

Lessamenvatting.

Na elke middag huiswerkbegeleiding ontvang je een lessamenvatting! Dit is een korte omschrijving van wat we hebben gedaan, hoe het ging en eventuele belangrijke punten. Zo houden we elkaar op de hoogte.

Plan van aanpak.

We maken samen een persoonlijk plan van aanpak. Waar sta je nu en wat wil je de komende periode bereiken? Hoe gaan we dat doen? Samen creëren we overzicht, zodat jij aan de slag gaat met een doel!

Veelgestelde vragen over huiswerkbegeleiding.

Hoe werkt huiswerkbegeleiding?

We werken aan de hand van een vaste structuur. Bij binnenkomst nemen we jouw week door. We maken dan een dagplanning, zodat jij overzicht hebt en lekker aan de slag kan met jouw huis- en leerwerk!

Zijn het vaste dagen in de week?

We werken met standaarddagen. Scholieren hebben natuurlijk een wisselend rooster; wij passen ons daarom volledig aan! Een dag wisselen kan altijd, je moet dit alleen even vertellen aan jouw begeleider.

Betaal je per uur of per middag?

Onze tarieven zijn per middag! Je hebt dus alle tijd om aan school te werken, er is geen limiet. De ene keer zit je misschien een uur, terwijl je in een drukkere week 2,5 uur bezig bent (uiteraard mét pauze). We plannen dit per middag.

Hoeveel dagen is gebruikelijk?

Iedere leerling leert anders. Hier is dus geen ‘goed’ antwoord voor. We bespreken dit altijd tijdens de intake! Huiswerkbegeleiding is pas effectief vanaf twee dagen in de week.

Wanneer is de huiswerkbegeleiding open?

We zijn elke doordeweekse dag open, van 14:30 tot 18:30. We hanteren een inlooptijd tot 17:00. Kom je later dan dat? Geef het van tevoren aan, dan houden we daar rekening mee!

Hoe groot zijn de groepen?

Onze begeleiding is altijd 1:1. Je zit samen met andere scholieren in ons lokaal, maar we helpen je individueel. We houden de groepen klein, zodat er genoeg tijd is voor indivuele aandacht! We evalueren wekelijks en maken een persoonlijk plan van aanpak.

Ons aanbod.

Huiswerk Onder Toezicht

Bij huiswerk onder toezicht ga je zelfstandig aan de slag met jouw huis- en leerwerk. Wij bieden je een rustige werkplek en de mogelijkheid tot vragen stellen, zodat jij lekker door kan werken! Er is een begeleider aanwezig die ervoor zorgt dat jij rustig kan werken en niet wordt afgeleid.

HOMi.

We werken samen met het leerlingvolgsysteem HOMi. Je ontvangt geen lessamenvatting, maar je kan wel inloggen en de aanwezigheid inzien.

StudyGo Premium.

Niet standaard inbegrepen bij Huiswerk Onder Toezicht. Los af te nemen voor €7,50 per maand extra.

Rustige werkplek.

Raak je snel afgeleid thuis? Dan is dit dé oplossing. Na school kom je naar de vestiging. We maken een praatje en zorgen dat jij wat te drinken hebt. Je maakt zelf jouw planning en gaat daarna lekker aan de slag.

Vragen stellen.

In principe werk je zelfstandig, maar de begeleiders zijn altijd in de buurt om je te helpen met al jouw vragen! Zo vlieg jij door je schoolwerk heen en heb je nog genoeg tijd over voor ontspanning.

HOMi

Altijd op de hoogte.

We houden je altijd op de hoogte van de voortgang! Dat heeft veel voordelen.

Lessamenvatting.

Na elke middag ontvang je een lessamenvatting. Zo weet je precies wat we gedaan hebben!

Aankomst- en vertrektijd.

We geven in de mail altijd de exacte aankomst- en vertrektijd door.

HOMi-app.

Als leerling krijg je jouw eigen HOMi-app. Check jouw statistieken en maak een planning!

Magister.

We maken een koppeling met Magister, zodat we altijd op de hoogte zijn van huiswerk, toetsen en cijfers.

Onze vestigingen

Je kan voor huiswerkbegeleiding terecht bij een van onze vestigingen in Haarlem of Alkmaar!


Cronjéstraat 117

Vestiging voor huiswerkbegeleidingWe zijn hier elke dag geopend van 14:30 tot 18:30. Bezoeklocatie: geen afspraak nodig!


Planetenlaan 5

Vestiging voor huiswerkbegeleiding. We zijn hier elke dag geopend van 14:30 tot 18:30. Je kunt hier alleen terecht op afspraak!


Luttik Oudorp 78

Vestiging voor huiswerkbegeleiding. We zijn hier elke dag geopend van 14:30 tot 18:30. Je kunt hier alleen terecht op afspraak!