Ga naar de inhoud
In Haarlem en Alkmaar.

Huiswerkbegeleiding voor de middelbare school.

Tijdens de huiswerkbegeleiding kan je kind vragen stellen en helpen de begeleiders met het huis- en leerwerk. We controleren of je kind alles goed kent en houden je na elke middag op de hoogte. Het is een fijne leerplek waar we je helpen met alles omtrent school.

Terugbelverzoek:

Wat is huiswerkbegeleiding?

Persoonlijke begeleiding voor middelbare scholieren.

Het huidige onderwijs vraagt veel van leerlingen. Met een toenemende hoeveelheid huiswerk en de voortdurende afleidingen van sociale media, kan het een uitdaging zijn voor leerlingen om hun schoolwerk goed bij te houden.

Bij De Bijlesgroep bieden we professionele huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren. De begeleiders zijn enthousiaste studenten die dicht bij de belevingswereld van jouw kind staan. Deze aanpak verlaagt de drempel voor leerlingen om hulp te vragen, wat belangrijk is voor het overwinnen van onzekerheid en het verbeteren van schoolresultaten. Al vanaf de eerste week van onze begeleiding zien we vaak een positieve verandering in de resultaten en houding van leerlingen. Dit steuntje in de rug kan net dat beetje extra motivatie zijn dat nodig is om weer plezier en vertrouwen in school te vinden.

We bieden huiswerkbegeleiding aan in Haarlem – ook vanuit Bloemendaal en Heemstede is de huiswerkbegeleiding dus goed bereikbaar. Daarnaast hebben we ook een vestiging voor huiswerkbegeleiding in Alkmaar.

Hoeveel kost het?

Onze begeleiding is op basis van een maandelijks opzegbaar abonnement. Geen inschrijfkosten of addertjes onder het gras!

Aangesloten bij de LVSi.

Wist je dat De Bijlesgroep lid is van de Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten (LVSi)? Als instituut word je niet zomaar lid van deze vereniging. Om lid te worden van dit kwaliteitsinstituut toetst de LVSi haar leden op een aantal pedagogische kwaliteitseisen, betrouwbaarheid en veiligheid. Het allerbelangrijkste is daarbij dat het instituut een omgeving creëert waar de leerling zich op z’n gemak voelt, vertrouwen krijgt en wordt gestimuleerd om het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Hoe werkt het?

Aanmelden

Via de website kan je de leerling eenvoudig aanmelden voor huiswerkbegeleiding. Je geeft aan met welke vakken de leerling moeite heeft en waar wij op moeten focussen. Ook kies je het abonnement dat het beste bij je past.

Telefonische intake

Binnen 24 uur neemt de vestigingsmanager telefonisch contact met je op om de hulpvraag van de leerling te bespreken. Tijdens deze telefonische intake kan je alle vragen stellen die je hebt en plannen we een kennismakingsgesprek in.

Kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek komen de ouder(s)/verzorger(s) en de leerling naar de voorkeursvestiging. In dit gesprek bespreken we hoe de huiswerkbegeleiding werkt, wat er van de leerling verwacht wordt en wat de leerling van De Bijlesgroep kan verwachten. We maken dan meteen een plan van aanpak en bespreken een strategie, zodat we aan een doel kunnen werken.

Starten met huiswerkbegeleiding

Als we alles hebben besproken kan de leerling starten met huiswerkbegeleiding. Onze huiswerkbegeleiders bieden niet alleen hulp bij het maken van huiswerk maar zorgen ook voor actieve begeleiding. Dit houdt in dat we je leren hoe je effectief kunt plannen, samenvatten en de leerstof echt kunt begrijpen en onthouden. We stimuleren zelfstandig leren en denken, zodat je op de lange termijn meer zelfvertrouwen en betere studievaardigheden ontwikkelt.

Terugkoppeling

Na elke middag ontvang je een dagverslag. Hier staat precies in wat er met de leerling is behandeld – zo houden we de lijntjes kort. In jouw eigen online omgeving kan je het abonnement aanpassen, je kind afmelden en de betaling regelen.

Onze aanpak.

Bij De Bijlesgroep staat de leerling centraal. We beginnen met een intake om de specifieke behoeften en doelen vast te stellen. Vervolgens koppelen we je kind aan een van onze topbegeleiders die niet alleen expert is in de benodigde vakken, maar ook in het motiveren en begeleiden van leerlingen. Onze begeleiders werken met een op maat gemaakte aanpak, gericht op het verbeteren van studievaardigheden, het aanleren van effectieve leerstrategieën, en het bouwen aan zelfvertrouwen.

Online leerlingvolgsysteem.

Met toegang tot een uitgebreid online leerlingvolgsysteem, inclusief planningshulpmiddelen, zorgen we ervoor dat jouw kind gestructureerd en zelfstandig kan werken aan schoolopdrachten. We houden de voortgang nauwlettend in de gaten en onderhouden korte lijnen met zowel ouders als scholen.

Een middag huiswerkbegeleiding.

Bij De Bijlesgroep pakken we studievaardigheden aan met onze eigen methode, gericht op zelfstandig leren en zelfvertrouwen. In onze rustige studieomgeving krijgt jouw kind de steun die nodig is om motivatie te vergroten. We hanteren huisregels voor optimale concentratie. Tijdens de begeleiding kan je kind vragen stellen, overhoren we en checken we maakwerk voor begrip. Het werk gebeurt uit eigen schoolboeken. Via ons volgsysteem zie je precies de voortgang. Zo blijf je betrokken bij de studieontwikkeling van je kind.

Flexibele begeleiding.

We snappen dat de planning wekelijks kan veranderen. Sporten, een hobby of afspreken met vrienden is net zo belangrijk en draagt bij aan goede resultaten. We werken daarom met standaarddagen – als je een dag wil veranderen kan je dit aangeven aan de begeleiders. Als ouder kan je jouw kind afmelden via onze online omgeving (dit mogen ze niet zelf doen).

Studyspace

Altijd op de hoogte.

We houden je altijd op de hoogte van de voortgang! Dat heeft veel voordelen.

Lessamenvatting.

Na elke middag ontvang je een lessamenvatting. Zo weet je precies wat we gedaan hebben!

Aankomst- en vertrektijd.

We geven in de mail altijd de exacte aankomst- en vertrektijd door.

Studyplanner-app.

Als leerling krijg je jouw eigen plan-app. Check jouw statistieken en maak een planning!

Magister.

We maken een koppeling met Magister, zodat we altijd op de hoogte zijn van huiswerk, toetsen en cijfers.

Compleet

Huiswerkbegeleiding

Voor de basis- en middelbare school tot de vijfde klas.

Rustige werkplek
Dagplanning
Vragen stellen
Overhoren
Leren Leren
Plannen
Plan van aanpak
Voortgangsverslag
Lessamenvatting
Persoonlijk dossier
StudyGo Premium
Magister-koppeling
HOMi-app

Basis

Huiswerk Onder Toezicht

Voor de basis- en middelbare school tot de vijfde klas.

Rustige werkplek
Dagplanning
Vragen stellen
Overhoren
Leren Leren
Plannen
Plan van aanpak
Voortgangsverslag
Lessamenvatting
Persoonlijk dossier
StudyGo Premium
Magister-koppeling
HOMi-app

Onze vestigingen

Je kan voor huiswerkbegeleiding terecht bij een van onze vestigingen in Haarlem of Alkmaar!


Cronjéstraat 117

Vestiging voor huiswerkbegeleidingWe zijn hier elke dag geopend van 14:30 tot 18:30. Bezoeklocatie: geen afspraak nodig!


Planetenlaan 5

Vestiging voor huiswerkbegeleiding. We zijn hier elke dag geopend van 14:30 tot 18:30. Je kunt hier alleen terecht op afspraak!


Luttik Oudorp 78

Vestiging voor huiswerkbegeleiding. We zijn hier elke dag geopend van 14:30 tot 18:30. Je kunt hier alleen terecht op afspraak!


Veelgestelde vragen.

Wat is huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding is voor leerlingen van de middelbare school tot en met de vijfde klas. Je kind is in de middag na school aanwezig om te werken aan al het huis- en leerwerk. Onze vestigingen in Haarlem en Alkmaar zijn modern ingericht, bieden een rustige omgeving om te leren en hebben een prettige en veilige sfeer. We helpen je kind met zijn of haar planning, brengen structuur aan, helpen met Leren Leren en kunnen overhoren. We houden de voortgang uitgebruik bij en helpen je kind met de voorbereiding op alle toetsen en overhoringen. Het doel van de huiswerkbegeleiding is om al het huiswerk af te ronden, zodat je kind de rest van de dag tijd heeft voor andere dingen!

Hoeveel kost huiswerkbegeleiding?

De kosten van huiswerkbegeleiding vind je op de pagina tarieven. Het is een maandelijks opzegbaar abonnement. In de zomervakantie factureren we niet, in alle andere vakanties zijn we gewoon geopend! De Bijlesgroep is een van de goedkoopste aanbieders van huiswerkbegeleiding. Kwaliteit en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel!

Voor wie is huiswerkbegeleiding?

Onze huiswerkbegeleiding is gericht op middelbare scholieren tot de vijfde klas. We helpen iedereen die:

  • Moeite heeft met leren
  • Thuis maar moeilijk aan de slag kan gaat
  • Een gebrek heeft aan discipline of motivatie
  • De lesstof niet goed begrijpt
  • Hogere cijfers wil halen
  • Meer zelfvertrouwen wil krijgen
  • Tijdens vrije tijd niet meer aan school wil werken

Hoe vaak per week kan ik huiswerkbegeleiding volgen?

We zijn elke doordeweekse dag geopend. Je kind start met minimaal drie, maar soms ook vier of vijf middagen huiswerkbegeleiding. In overleg is het ook mogelijk om te starten met twee middagen huiswerkbegeleiding. In overleg bouwen we het aantal dagen af naarmate je kind zelfstandiger kan werken.

Wat is het verschil tussen bijles en huiswerkbegeleiding?

Met bijles helpen we je inhoudelijk kind bij een bepaald vak. Dit kan aan huis, online of op een afgesproken locatie. Als je op zoek bent naar een plek waar je kind wordt geholpen met het maken en plannen van huis- en leerwerk, is huiswerkbegeleiding de betere optie.

Wanneer is de huiswerkbegeleiding open?

We zijn elke doordeweekse dag geopend van 14:30 tot 18:30. Ook in de vakanties (met uitzondering van de zomervakantie) ben je bij ons welkom! We hebben een inlooptijd tot 17:00. Kom je later? Geef dit dan op tijd door!

Mijn kind heeft tot laat les, kan hij/zij later aansluiten?

Ja, dat kan altijd. Roosters verschillen natuurlijk, dus iedereen sluit individueel aan. Je kind is de hele middag welkom.

Hoe kan ik mijn kind afmelden voor een middag huiswerkbegeleiding?

Je kan dit gemakkelijk doen via ons online platform. Je kind mag dit niet zelf doen.

Betaal je per uur of per middag?

Onze tarieven zijn per middag! Je hebt dus alle tijd om aan school te werken, er is geen limiet. De ene keer zit je misschien een uur, terwijl je in een drukkere week 2,5 uur bezig bent (uiteraard mét pauze). We plannen dit per middag.

Hoe weet ik waar mijn kind aan heeft gewerkt tijdens de begeleiding?

Via ons leerlingvolgsysteem Studyspace heb je een duidelijk overzicht van wat we allemaal doen tijdens de huiswerkbegeleiding. Na afloop van elke middag sturen we een dagverslag, waarin we een uitgebreid overzicht sturen.

Kom jij ook?

Geen wachtlijst – begin deze week nog!
Tijdelijke actie: kom een week vrijblijvend langs!