Ga naar de inhoud
Voor groep 7 en 8.

Goed voorbereid de doorstroomtoets maken?

Bereid je goed voor op de doorstroomtoets (voorheen eindtoets) met onze speciale trainingen! We geven trainingen aan leerlingen uit groep 7 en 8. Kies voor taal of rekenen, of allebei! In het weekend, in de herstvakantie of in de Kerstvakantie.

Terugbelverzoek:

De doorstroomtoets.

Een training voor groep 7 en 8.

Bij ons kun je niet alleen terecht voor doorstroomtoets-trainingen voor groep 8, maar ook voor leerlingen uit groep 7 hebben we een speciaal programma ontwikkeld! Met onze doorstroomtoets-training voor groep 7 bereiden we leerlingen alvast voor op de uitdagingen die hen te wachten staan in groep 8.

Onze ervaren docenten begeleiden leerlingen met persoonlijke aandacht en bieden uitdagende oefeningen en praktische tips. We willen iedere leerling de kans geven om zijn of haar potentieel volledig te benutten, zowel in groep 7 als in groep 8.

Voor groep 7 en 8.

Wat houdt de training in?

Optimale voorbereiding.

Om leerlingen optimaal voor te bereiden op de doorstroomtoets, bieden wij een speciaal ontwikkelde training aan. Onze ervaren docenten begeleiden leerlingen bij het versterken van hun vaardigheden in Taal (o.a. Lezen en Taalverzorging) en Rekenen. De trainingen richten zich op het vertrouwd raken met de vraagstelling en het type opgaven in de doorstroomtoets.

Persoonlijk.

Onze aanpak is persoonlijk en gericht op de individuele behoeften van elke leerling. We bieden uitgebreide oefeningen en praktische tips om zelfvertrouwen te vergroten en de beste resultaten te behalen. Hiermee willen we iedere leerling de kans geven om zich optimaal te ontwikkelen en zijn of haar talenten te benutten.

Alle doorstroomtoetsen.

Goedgekeurd door het College van Toetsen en Examens (CvTE).

Taalweekend

Op zaterdag behandelen we het onderdeel Lezen. Op zondag behandelen we het onderdeel Taalverzorging.

Rekenweekend

Rekenen behandelen we in twee dagen, op zaterdag en zondag. De dagen sluiten goed aan en bouwen op elkaar voort.

Herfstvakantie

In de herfstvakantie behandelen we Taal en Rekenen. Je kan je voor beide onderwerpen aanmelden, of kies er een.

Kerstvakantie

In de Kerstvakantie behandelen we Taal en Rekenen. Je kan je voor beide onderwerpen aanmelden, of kies er een.

De verschillende onderdelen.

Taal I

Lezen

Het onderdeel Lezen toetst leerlingen op verschillende vragen over teksten. Hierbij moeten ze bijvoorbeeld de betekenis van moeilijke woorden uit de tekst achterhalen en vragen over de inhoud van de tekst beantwoorden. Ook worden delen van de tekst samengevat of moeten ze de beste samenvatting kiezen uit een aantal meerkeuze-opties. De teksten voor dit onderdeel zijn aansprekend en iets korter dan voorheen in de Cito eindtoetsen. Alle vragen zijn in de vorm van meerkeuzevragen.

Taal II

Taalverzorging

Dit onderdeel richt zich op spelling en het correcte gebruik van leestekens, zowel bij werkwoorden als niet-werkwoorden. Taalverzorging bestaat uit zowel meerkeuzevragen als open vragen, waarbij spelling onder andere wordt getoetst met een dictee.

Rekenen

Rekenen

De rekenopgaven omvatten de domeinen getallen, verhoudingen, meten en meetkunde en verbanden. Wat nieuw is bij deze doorstroomtoets, is dat de rekenopgaven minder talig zijn. Hierdoor kunnen alle kinderen echt laten zien hoe goed ze zijn in rekenen.

Waar wordt de training gegeven?

We geven de training op een van onze vestigingen in Haarlem.

Wat behandelen we tijdens de training?

Taal

We behandelen de twee verschillende onderdelen, lezen (voorheen begrijpend lezen) en taalverzorging.

Lezen: Leerlingen worden getoetst op verschillende vragen over teksten, waarbij ze bijvoorbeeld de betekenis van moeilijke woorden moeten achterhalen, vragen over de inhoud van de tekst moeten beantwoorden en delen van de tekst moeten samenvatten. De teksten voor dit onderdeel zijn aansprekend en iets korter dan voorheen in de Cito eindtoetsen. Alle vragen zijn in de vorm van meerkeuzevragen, waardoor leerlingen hun begrijpend lezen vaardigheden kunnen tonen.

Taalverzorging: Dit onderdeel richt zich op spelling en het correcte gebruik van leestekens, zowel bij werkwoorden als niet-werkwoorden. Taalverzorging bestaat uit zowel meerkeuzevragen als open vragen, waarbij spelling onder andere wordt getoetst met een dictee. Door dit onderdeel krijgen leerlingen de kans om hun taalvaardigheden te versterken en zich te onderscheiden in nauwkeurig taalgebruik.

Rekenen

In twee dagdelen behandelen we alle belangrijke onderwerpen van rekenen.

De rekenopgaven omvatten de domeinen:
– getallen,
– verhoudingen,
– meten en meetkunde en
– verbanden.

Wat nieuw is bij deze doorstroomtoets, is dat de rekenopgaven minder talig zijn. Hierdoor kunnen alle kinderen, ongeacht hun taalvaardigheid, echt laten zien hoe goed ze zijn in rekenen.

Onze training biedt uitgebreide oefeningen en praktische begeleiding, zodat leerlingen vertrouwd raken met verschillende rekenvaardigheden en situaties.

Tarieven.

Meld je nu aan en betaal €120,-!

Veel data beschikbaar, zo houden we kleine groepjes.

Veelgestelde vragen.

Laagdrempelig, onze zoon vond het zelfs leuk om te doen. Hij kreeg inzichten in veel voorkomende ‘afleid’ manouvres en dat was voor hem een boost voor zijn zelfvertrouwen. Meester David is echt heel goed met kinderen.
Eva, moeder van I.
ZO, DAT WAS ‘M.

Kunnen we je nog ergens mee helpen?

Stuur ons een appje, mailtje of bel even. We staan elke doordeweekse dag van 09:00 tot 21:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 21:00. Je krijgt altijd binnen 24 uur antwoord!

450+

DOCENTEN

1100+

LEERLINGEN

3+

VESTIGINGEN

12.000+

LESUREN