Ga naar de inhoud

Max in de spotlight

In deze rubriek zetten we iedere week een van onze bijlesdocenten in de Spotlight. Deze week praten we met Max over zijn ervaringen als bijlesdocent.

Max Snabilié

“Wees geduldig en enthousiast. Bijles is voor de vordering van studenten, dus probeer het zo comfortabel en rustig mogelijk voor ze te maken.”

Waarom wilde jij aan de slag als bijlesdocent?
De flexibele tijden en mijn interesse in lesgeven. Ook is deze baan een goede voorbereiding voor mijn gekozen studierichting.

Wat vind je het leukste aan het geven van bijles?
Het zien van de vooruitgang en interesse van de studenten. Ook het aanhoren van verhalen van de ouders over hoe het is gegaan en hoeveel het kind wist na te vertellen over de lesstof is leuk om te horen. 

Heb je tips voor anderen die bijlesdocent willen worden?
Wees geduldig en enthousiast. Bijles is voor de vordering van studenten, dus probeer het zo comfortabel en rustig mogelijk voor ze te maken.

Hoe ervaar je het geven van online bijles? 
Ik moet hier persoonlijk nog mee oefenen, maar omdat er een goed platform beschikbaar is kom je al ver vooruit.

Is er iets dat je nog graag met ons en anderen zou willen delen?
De Bijlesgroep geeft je precies genoeg hulp en ondersteuning om voor jezelf te kunnen werken. Ook kun je op je eigen tempo ontdekken hoe je dit werk kan combineren met school. Het is voor Pabo of een onderwijsgerichte opleiding de ideale (bij)baan!