Ga naar de inhoud

Bijles op de HAVO

De HAVO kan lastig zijn. Niet elk vak ligt iedereen: de een heeft meer gevoel voor talen, terwijl de ander uitblinkt in exacte vakken. Dit is logisch! Toch moet je, om op de HAVO te blijven, nou eenmaal voldoende scoren op alle onderdelen. Bijles op HAVO niveau ondersteunt leerlingen bij het behalen van voldoendes: ook bij lastige vakken! In deze blog bespreken we hoe bijles op HAVO niveau de cijfers van een student op de korte termijn kan verhogen. 

Oefenen met saaie of lastige vakken 

Op de HAVO volgen leerlingen, vooral in de onderbouw, een hoog aantal vakken. Het komt weinig voor dat een leerling iedere les met plezier uitzit. Het is moeilijk om goed te scoren op een vak dat je lastig vindt, of je niet prikkelt. Dit betekent niet dat het onmogelijk is! Sommige leerlingen hebben baat bij persoonlijke ondersteuning van een bijlesleraar op Havo niveau. Door middel van persoonlijke aandacht van een kundig bijlesdocent zien wij vele HAVO leerlingen weer tot bloei komen. 

Leren plannen

Veel leerlingen hebben moeite met plannen. De meeste HAVO leerlingen geven aan dit niet geleerd te hebben op de basisschool. Niet gek dus, dat plannen niet iedere leerling goed afgaat! 

Dit zorgt ervoor dat veel leerlingen te laat beginnen met leren, met als gevolg een laag cijfer op de toets. Dit betekent niet dat de leerling niet de potentie heeft om de lesstof te begrijpen. Een bijlesleraar ondersteunt HAVO leerlingen met het plannen en organiseren van hun leer- en huiswerk. Hierbij stemt de docent zich af op de persoonlijke behoeftes van de leerling. Een goede planning is het halve werk!

Bijles voor HAVO leerlingen bij de Bijlesgroep

De Bijlesgroep heeft een groot netwerk aan bijlesleraren (HAVO), die klaar staan om nieuwe studenten te begeleiden! Meer weten over onze diensten? Klik dan hier.