Ga naar de inhoud

Hoe maak je de juiste keuze tussen Wiskunde A of Wiskunde B?

Je zit in de derde klas van de HAVO of het VWO: tijd om profielen te kiezen! Je maakt dan ook de keuze tussen wiskunde A of B. In deze blog vertellen we je de verschillen tussen Wiskunde A en Wiskunde B om jouw keuze een stukje makkelijker te maken.

De verschillen tussen Wiskunde A en Wiskunde B

Om een weloverwogen keuze te maken tussen wiskunde A en wiskunde B, is het belangrijk dat je de verschillen weet. Veel mensen roepen dat wiskunde A makkelijker is dan wiskunde B. Dit komt doordat wiskunde B vaak gekoppeld is aan een bèta bovenbouwpakket. Dit is echter een fabel! Er zijn genoeg mensen die uitblinken in wiskunde B, maar heel veel moeite hebben met onderwerpen van wiskunde A. Het is daarom belangrijk dat jij ontdekt welke onderwerpen jou het beste liggen.

Inhoud Wiskunde A

Wiskunde A is een vorm van wiskunde die direct gekoppeld is aan de wereld om ons heen. Het is niet voor niets zo, dat in wiskunde A veel verhaaltjessommen voorkomen. Kansberekening en statistiek zijn bekende onderwerpen die veel terugkomen in wiskunde A. 

Inhoud Wiskunde B

Wiskunde B gaat dieper in op theoretische vraagstukken. Je zult je vooral bezig houden met Algebra en meetkunde. Statistiek en kansberekening komt in wiskunde B niet aan bod. 

Wiskunde A en Wiskunde B in je vervolgstudie

Als je van plan bent een studie te doen in de richting van Scheikunde, Natuurkunde of Geneeskunde, is Wiskunde B geschikt voor jou. De vraagstukken die tijdens Wiskunde B behandeld worden, komen in deze richtingen vaker terug. 

Als je geen studie in bovenstaande richtingen wilt volgen, is het niet noodzakelijk om Wiskunde B te volgen. Je kunt dan ook kiezen voor Wiskunde A: dit is zelfs handig! Statistiek is namelijk een vast onderdeel dat terugkomt in alle universitaire studies! 

Toch zijn er leerlingen die van nature beter zijn in Wiskunde B, ondanks dat ze geen bèta-studie kiezen. Dit kan ook gewoon! Volg de richting wiskunde die jou het beste ligt. 

Ontdekken welke richting Wiskunde bij jou past tijdens bijles bij De Bijlesgroep

Zit je in de onderbouw en worstel je met Wiskunde? De Bijlesdocenten van de Bijlesgroep helpen je graag! Tijdens bijles kijken we met jou mee welke richting wiskunde jou het beste ligt en helpen we je graag met het maken van je profielkeuze in de bovenbouw. Wij ontdekken graag samen met je waar jouw talenten liggen!

Meer weten over Wiskunde A en Wiskunde B bijles? Neem vandaag nog contact met ons op of meld je direct aan! We vertellen je graag wat we voor jou kunnen betekenen.