Ga naar de inhoud

Huiswerkbegeleiding voor HAVO/VWO leerlingen

Worstelt jouw kind met het maken van huiswerk, leren voor toetsen of creëren van effectieve planningen? Veel HAVO/VWO leerlingen hebben baat bij huiswerkbegeleiding om zelfstandig te leren studeren en plannen. Benieuwd wat De Bijlesgroep voor jouw kind kan betekenen? In deze blog bespreken we de voordelen van huiswerkbegeleiding voor HAVO/VWO leerlingen.

De functie van huiswerkbegeleiding voor HAVO/VWO leerlingen

Veel HAVO/VWO leerlingen floten de basisschooltijd door. Doordat deze slimme leerlingen de meeste vakken als makkelijk ervaarden, werd er nooit van ze gevraagd planvaardigheden en studiestrategieën te ontwikkelen.  Dit is logisch: de omstandigheden vroegen niet naar de ontwikkeling van deze kwaliteiten!

Op de middelbare school worden HAVO/VWO leerlingen in het diepe gegooid: het niveau van de leerstof stijgt en het tempo van de lessen ligt hoog. Helaas hebben veel leerlingen nooit leren plannen, waardoor ze overweldigd raken door de grote berg leerwerk. Sommige leerlingen gaan hierdoor onderpresteren, ondanks dat ze het niveau cognitief gezien wél aankunnen. Op dit moment kan huiswerkbegeleiding voor HAVO/VWO leerlingen een goede stap zijn!

Huiswerkbegeleiding bij De Bijlesgroep

De Huiswerkbegeleiders van De Bijlesgroep delen één visie: Ieder kind is uniek en heeft andere behoeften. Daarom stemmen onze huiswerkbegeleiders zich af op de specifieke hulpvraag van jouw kind. Zo kunnen we jouw kind ondersteunen met het maken van planningen, of het ontdekken van zijn of haar leerstrategie. Daarnaast stimuleren en motiveren we onze leerlingen door het geven van positieve feedback. 

Om in kaart te brengen hoe we jouw kind het beste kunnen helpen, plannen we een intake gesprek in waarin we bespreken wat jouw kind nodig heeft. We koppelen jouw kind daarna aan een van onze ervaren studiebegeleiders, die jouw kind zal ondersteunen met zijn of haar leerdoelen. Via ons volgsysteem kun je de voortgang van jouw kind in de gaten houden. Op deze manier blijf je actief betrokken bij de studieontwikkeling van jouw zoon of dochter. 

Flexibel studeren 

Het leven van een HAVO/VWO leerling is vaak druk. Daarom bieden wij huiswerkbegeleiding aan op flexibele tijden, aansluitend op de planning van jouw kind. Hiermee voorkomen we dat de huiswerkbegeleiding samenvalt met sociale, buitenschoolse activiteiten, sport en gezinstijd. Heeft jouw zoon of dochter enkel in de avond tijd? Geen probleem! De Bijlesgroep is ook open voor huiswerkbegeleiding in de avond. 

Meer weten?

Voor HAVO/VWO leerlingen is bijles bij De Bijlesgroep een uitstekende eerste stap om vooruitgang te boeken op school. Meld je aan via de link, of plan een vrijblijvend gesprek met ons in waarin we jouw vragen één voor één doorlopen.