Ga naar de inhoud

Hoe huiswerkbegeleiding jouw kind kan helpen met het overkomen van faalangst

Faalangst is een veelvoorkomend probleem bij kinderen. Door de (hardnekkige) angstgevoelens is het voor kinderen met faalangst lastig om hoog te presteren, ondanks dat ze de lesstof wél vaak op niveau beheersen. 

Als ouder wil je je kind ondersteunen en helpen met het overwinnen van faalangst. Woon jij in de buurt van Haarlem, Bloemendaal of Heemstede? Lees dan verder en ontdek wat Huiswerkbegeleiding voor jouw kind met faalangst kan betekenen. 

Huiswerkbegeleiding bij faalangst

Wanneer kinderen laag scoren, gaan velen ervan uit dat ze te weinig leren of de lesstof niet begrijpen. Door deze misvatting voelen veel kinderen met faalangst zich onbegrepen. De meeste leerlingen met faalangst scoren niet laag omdat ze de lesstof onvoldoende begrijpen, maar omdat ze dichtklappen tijdens leer- of toetsmomenten. Focussen op vakspecifieke inhoud is daarom níet de oplossing!

Wat wij zien, is dat huiswerkbegeleiding vaak wél een waardevolle rol speelt bij het omgaan met faalangst. Benieuwd wat huiswerkbegeleiding in Haarlem voor jouw kind met faalangst kan betekenen? Lees dan verder!

  1. Individuele aandacht. Tijdens huiswerkbegeleiding in Haarlem krijgt jouw kind individuele aandacht van onze huiswerkbegeleiders. Jouw kind heeft de ruimte om zijn of haar specifieke angsten te bespreken en te delen. Onze huiswerkbegeleiders bieden jouw zoon of dochter een luisterend oor en denken mee over mogelijke oplossingen. 
  2. Positieve feedback. Waar leraren enkel van zich laten horen als een kind slecht presteert, focussen onze huiswerkbegeleiders zich juist op de goede prestaties van onze leerlingen. Onze huiswerkbegeleiders spreken hun waardering uit naar jouw kind op gebied van inzet en inspanning, in plaats van enkel te focussen op resultaten. 
  3. Stressmanagement. Onze huiswerkbegeleiders leren jouw kind technieken aan om anders met angst om te gaan. Denk aan ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken. 
  4. Structuur en planning. In sommige gevallen gaat faalangst samen met een gebrek aan structuur. Onze huiswerkbegeleiders leren jouw kind een persoonlijke planning te maken. Een  planning kan leerlingen helpen om gevoelens van overweldiging te verminderen en geeft leerlingen controle over hun studieproces. 

Waarom huiswerkbegeleiding bij De Bijlesgroep?

Volg ook huiswerkbegeleiding in Haarlem! In het centrum van de stad bieden onze studentbegeleiders, huiswerkbegeleiding aan leerlingen uit Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en omgeving. Ons team bestaat uit een grote groep zorgvuldig geselecteerde huiswerkbegeleiders die passie hebben voor het ondersteunen van leerlingen. Ze zijn getraind in het creëren van een positieve leeromgeving, waardoor jouw kind zich ondersteund voelt in de iedere stap van zijn of haar leerproces.