Ga naar de inhoud
Elke dag een nieuw verslag en foto’s!

Zomerschool in Baarn.

De zomerschool 2024 start op maandag 15 juli en duurt twee weken. In het tussenliggende weekend zijn de kinderen vrij. We starten elke dag om 09:30 en zijn klaar om 14:30. Op deze pagina vind je alle dagverslagen, een link naar de foto’s en alle informatie die je nodig hebt. Heb je vragen? Bel ons gerust via 023-2078008.

Terugbelverzoek:

Dagverslag | maandag 15 juli

Wat een heerlijke eerste dag was het vandaag! Het programma was tot in de puntjes voorbereid, de begeleiders waren er helemaal klaar voor en de kinderen ook… De eerste kinderen kwamen al om 09:05 aan, vol enthousiasme. Iedereen kreeg een eigen Zomerschool T-shirt en kon bij de groepstafel aansluiten, waar hun begeleider al op ze wachtte. Na een openingspraatje en een warm welkom begonnen we met het programma.

We hadden veel verschillende kennismakingsspelletjes: van Pim Pam Pet, Red Light/Green Light, handjeklap, de oversteek tot allerlei spellen met een voetbal. Iedereen leerde elkaar op deze manier snel kennen, en de eerste vriendschappen ontstonden al binnen het eerste uur. Om 11:00 hadden we een tussendoortje en om 12:00 lunch (we verzorgen dit de rest van de week ook). Elke tafelgroep kreeg een eigen bak met spulletjes, wat supergoed werkte! We maken de eerste drie dagen gebruik van het clubhuis van De Eemboys. Het voetbalveld werd ingezaaid, dus die konden we niet gebruiken; we hebben daarom gebruik gemaakt van het voetbalveld van de Atletiekvereniging en het omliggende terrein van De Eemboys.

Na de lunch konden de kinderen kiezen tussen voetbal, tekenen of knutselen. We maakten een enorme tekening, speelden het EK na en creëerden prachtige knutselwerkjes.

Om 13:00 kregen we bezoek van de lokale pers van RTV Baarn, de krant en wethouder Hugo en beleidsmedewerker Juliëtte van de gemeente Baarn. Kinderen werden geïnterviewd, lieten trots zien wat ze aan het doen waren en scoorden mooie doelpunten voor de camera! Het was een ontzettend geslaagde middag in het zonnetje.

Gedurende de dag hebben we foto’s gemaakt. Zoals het gezegde gaat: “Een beeld zegt meer dan 1000 woorden”, dus we houden het kort en kijk vooral naar de foto’s. Deze zijn vanaf dinsdagmiddag te zien via de onderstaande knop. Je kunt inloggen met het wachtwoord dat we je per mail toesturen.

Dagverslag | dinsdag 16 juli

De tweede dag begon weer om 09:30. Vandaag stond de Crazy 88 en knutselen/schilderen/tekenen op het programma. We begonnen met het leeskwartiertje. Iedereen had netjes een boek mee en kwam rustig in stilte binnen. Uiteindelijk hebben we meer dan 20 minuten gelezen. Wat konden ze dat goed, het was helemaal stil!

Na het leeskwartiertje trokken we met vier verschillende groepjes de wijk in voor 88 opdrachten. De winnaar wordt morgen bekend gemaakt! We hadden veel verschillende opdrachten, zoals ‘Help iemand met oversteken’, ‘Ruim zwerfafval op’, ‘Ga op de foto met de leiding’, ‘Fotografeer een vlieg’, ‘Doe een bekende reclame na’, ‘Glijd met z’n allen van de glijbaan’, ‘Doe voor 30 seconden een handstand’, ‘Vertel een mop’, Noem de hele tafel van 3 op’ en nog veel meer!

Rond 11:30 was iedereen terug. Ze mochten toen buiten spelen of binnen tekenen. Om 12:00 gingen we lunchen. Na de lunch ging er een groep voetballen, de rest mocht binnen knutselen, tekenen of schilderen. Wat hebben ze mooie doelpunten gemaakt! En we zijn er nu écht van overtuigd dat er een paar kunstenaars aanwezig zijn… Alle kunstwerken laten we zien tijdens de expositie op vrijdag 26 juli om 12:00 bij BMHV. Ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, ooms en tantes… Iedereen is welkom!

Vandaag hebben we ook foto’s gemaakt. Iets minder dan gisteren, maar tóch leuk voor de indruk :). Deze kan je bekijken via onderstaande knop.