Ga naar de inhoud
Sporten en leren – het kan ook samen.

Huiswerkbegeleiding op de sportclub.

Combineer sport en studie optimaal met De Bijlesgroep! Voor drukke middelbare scholieren die van school naar sport en weer terug fietsen, bieden wij de perfecte oplossing: huiswerkbegeleiding direct op de sportclub. Vanaf nu kun je studeren en sporten onder één dak, bij jouw eigen sportvereniging, onder begeleiding van onze ervaren en deskundige begeleiders.

Terugbelverzoek:

Hoe werkt het?

Huiswerkbegeleiding op jouw sportclub.

Het huidige onderwijs vraagt veel van jonge sporters. Sommige kinderen zeggen zelfs hun eigen training af, omdat ze nog moeten leren voor een toets. En dat terwijl sporten zo belangrijk is voor de afwisseling! Dat kan anders. Bij De Bijlesgroep bieden we professionele huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren, gewoon bij jou op de club.

Wij regelen alles voor de club: van de begeleiders, het leerlingvolgsysteem tot de dagplanning. Als club hoef je alleen maar te zorgen voor een geschikte ruimte waar we rustig kunnen werken. De begeleiders zijn enthousiaste studenten die dicht bij de belevingswereld van middelbare scholieren staan. Deze aanpak verlaagt de drempel voor leerlingen om hulp te vragen, wat belangrijk is voor het overwinnen van onzekerheid en het verbeteren van schoolresultaten.

Al vanaf de eerste week van onze begeleiding zien we vaak een positieve verandering in de resultaten en houding van leerlingen. Dit steuntje in de rug kan net dat beetje extra motivatie zijn dat nodig is om weer plezier en vertrouwen in school te vinden. En dan hebben ze nog genoeg tijd over voor hun favoriete sport ook!

Aangesloten bij de LVSi.

Wist je dat De Bijlesgroep lid is van de Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten (LVSi)? Als instituut word je niet zomaar lid van deze vereniging. Om lid te worden van dit kwaliteitsinstituut toetst de LVSi haar leden op een aantal pedagogische kwaliteitseisen, betrouwbaarheid en veiligheid. Het allerbelangrijkste is daarbij dat het instituut een omgeving creëert waar de leerling zich op z’n gemak voelt, vertrouwen krijgt en wordt gestimuleerd om het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Hoe werkt het?

Aanmelden

Je krijgt je eigen club-pagina op onze website. Er is ook een formulier dat je direct op de clubwebsite kan plaatsen, zodat de leden zich daar kunnen aanmelden.

Telefonische intake

Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact met de ouders op om de hulpvraag van de leerling te bespreken. Tijdens deze telefonische intake beantwoorden we eventuele vragen en plannen we een kennismakingsgesprek in.

Kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek op de club bespreken we met de ouder(s)/verzorger(s) en de leerling hoe de huiswerkbegeleiding werkt, wat er van de leerling verwacht wordt en wat de leerling van De Bijlesgroep kan verwachten. We maken dan meteen een plan van aanpak en bespreken een strategie, zodat we aan een duidelijk doel kunnen werken.

Starten met huiswerkbegeleiding

Als we alles hebben besproken kan de leerling starten met huiswerkbegeleiding. Onze huiswerkbegeleiders bieden niet alleen hulp bij het maken van huiswerk maar zorgen ook voor actieve begeleiding. Dit houdt in dat we iedereen leren hoe ze effectief kunnen plannen, samenvatten en de leerstof echt kunnen begrijpen en onthouden.

Terugkoppeling

Na elke middag ontvangen de ouders een dagverslag. Hier staat precies in wat er met de leerling is behandeld – zo houden we de lijntjes kort. Dit kan, indien gewenst, ook naar iemand van de club worden gestuurd. In de online omgeving van de club kunnen de ouders het abonnement aanpassen, hun kind afmelden en de betaling regelen.

Goed voor de leden, maar ook voor de club.

Als je club zich aansluit bij dit initiatief, biedt De Bijlesgroep een aantrekkelijke actie. Elk lid dat zich inschrijft voor huiswerkbegeleiding krijgt de eerste maand 50% korting. Bovendien ontvangt de club €50,- bovenop het vastgestelde sponsorbedrag per aangemeld lid. Dit creëert een win-win-win situatie voor de leerling, de sportclub en De Bijlesgroep.

Per vijf aangemelde leden mag één lid gratis huiswerkbegeleiding volgen.

Met Huiswerkbegeleiding op de Sportclub bieden we een innovatieve oplossing om sport en studie te combineren, waarbij de focus ligt op het creëren van een balans tussen lichamelijke gezondheid en prestaties op school.

Online leerlingvolgsysteem. Gebaseerd op jouw club.

Met toegang tot een uitgebreid online leerlingvolgsysteem, inclusief planningshulpmiddelen, zorgen we ervoor dat alle leden gestructureerd en zelfstandig kunnen werken aan schoolopdrachten. We houden de voortgang nauwlettend in de gaten en onderhouden korte lijnen met zowel ouders als scholen.

Het online platform wordt ingericht naar de clubkleuren, en het clublogo komt in overleg op de documenten te staan. Zo bieden we samen een gepersonaliseerde ervaring voor alle leden!

Gepersonaliseerd leerlingvolgsysteem

Altijd op de hoogte.

We houden alle betrokkenen altijd op de hoogte van de voortgang! Dat heeft veel voordelen.

Lessamenvatting.

Na elke middag ontvangen de ouders een lessamenvatting. Zo weten ze precies wat hun kind gedaan heeft!

Aankomst- en vertrektijd.

We geven in de mail altijd de exacte aankomst- en vertrektijd door.

Studyplanner-app.

Elke leerling krijgt een eigen plan-app. Check jouw statistieken en maak een planning!

Magister.

We maken een koppeling met Magister, zodat we altijd op de hoogte zijn van huiswerk, toetsen en cijfers.

Wil je dit ook op jouw club?

Laat wat van je horen via een van deze knoppen. We nemen dan binnen 24 uur contact met je op om de situatie te bespreken.