Ga naar de inhoud

Hoe waarborgen jullie de kwaliteit van de bijles?

Kwalitatieve bijles staat bij de Bijlesgroep hoog in het vaandel. Wij doen er alles aan om iedere leerling te voorzien van een professionele bijlesdocent. Hoe wij dit aanpakken?  In deze blog vertellen we je hoe wij de kwaliteit van onze bijlesdocenten monitoren, zodat we iedere leerling kunnen voorzien van professionele bijles op maat. 

Ervaring

Tijdens de sollicitatieprocedure vragen wij altijd naar de eerdere ervaringen van de bijlesdocent. Wij nemen veelal docenten aan die al ervaring hebben met het geven van (individuele) bijles. 

Natuurlijk is er voor elke professionele bijlesdocent een eerste keer! Wij ondersteunen beginnend docenten daarom graag met hun eerste stappen als bijlesdocent. In deze periode monitoren we de docenten, door met regelmaat te checken hoe het lesgeven ze af gaat. Hierbij ondersteunen we de bijlesdocent waar dit nodig is. Met ons interne reviewsysteem kunnen we de prestaties per docent precies bijhouden!

Opleiding

Tijdens de sollicitatieprocedure vragen we de bijlesdocent altijd naar zijn of haar opleidingsniveau. Op dit moment kan de bijlesdocent aangeven welke schoolvakken hij of zij op welke niveaus beheerst. We checken altijd de cijferlijst. Door dit in kaart te brengen, zijn we in staat de docent te koppelen aan de juiste leerling. 

Communicatie

In het sollicitatiegesprek beoordelen wij de docent op zijn of haar communicatie. Als we niet tevreden zijn, nemen we de docent niet aan. Horen wij langere tijd niks van een van onze docenten, of zijn wij ontevreden met de manier van communiceren van een leraar, koppelen wij deze bijlesdocent niet langer aan onze leerlingen. Zo garanderen we dat je een goede docent krijgt!

Beschikbaarheid

Wij controleren, voor het koppelen van docent aan leerling, altijd de beschikbaarheid van de docent. Als de bijlesdocent weinig beschikbaar is in een periode dat de leerling de lessen hard nodig heeft, matchen wij deze leerling en docent niet. Wij streven naar flexibele bijles en doen er alles aan om dit te waarborgen. 

Meer weten?

Nog vragen over onze professionele bijlesdocenten, of manier van lesgeven? Neem dan contact met ons op via WhatsApp, telefoon of mail. Wij beantwoorden jullie vragen zo snel mogelijk.