Ga naar de inhoud

Hoe Engels bijles het taalniveau van leerlingen binnen no-time omhoog krikt

Engels is één van de belangrijkste vakken van de middelbare school. Dit is niet voor niets zo: Met een hoog Engels niveau hebben leerlingen in de toekomst betere baankansen en verhoogt een student zijn of haar academische prestaties. Daarom is het extra vervelend als een leerling, ondanks hoge inzet, onvoldoende scoort voor dit schoolvak. Op deze momenten biedt Engels bijles een uitweg. In deze blog bespreken we hoe Engels bijles het gemiddelde van een student op de korte termijn kan verhogen.

Persoonlijke aandacht
Niet iedere leraar beschikt over het vermogen om lesstof over te brengen naar een vol klaslokaal. Daar kun je als leerling weinig aan doen! In dit geval kan een bijlesleraar Engels de hulp bieden die een student nodig heeft. 

Wij merken dat veel leerlingen helemaal niet zo slecht zijn als ze zelf denken! Met ruimte voor vragen en voldoende persoonlijke aandacht, weten veel leerlingen hun gemiddelde binnen de kortste keren te verhogen. 

Herhaling van (basis)kennis
Soms kan herhaling van grammaticale basiskennis voldoende zijn om een leerling hoger te laten scoren. Een Engels bijlesdocent herhaalt samen met de leerling alle onderdelen die de leerling door de jaren heen niet goed heeft begrepen. Op deze manier kan de student de klassikale uitleg in de toekomst vaak makkelijker volgen. 

Verhogen van zelfvertrouwen
Door Engels bijles te volgen, ontdekken de meeste leerlingen dat ze beter zijn in het vak dan ze dachten. In de afgelopen maanden, of zelfs jaren,  ontwikkelden deze studenten de overtuiging slecht te zijn in Engels. Tijdens de bijles Engels ontdekken leerlingen dat ze het wél kunnen; ze kregen voorheen simpelweg niet de uitleg die ze nodig hadden! Soms is enkel extra herhaling, of uitgebreidere uitleg het enige wat studenten nodig hebben om hun taalniveau naar een hoger level te brengen. 

Opbouwen van vaardigheden
Het beheersen van een taal vergt veel oefening. Door veel te oefenen, verbetert het gemiddelde van een taalvak vaak snel. Ook met oefeningen kan een Engels bijlesdocent leerlingen ondersteunen. Door lastige oefeningen on the spot uit te leggen, behoudt een leerling zijn motivatie en wilskracht om door te leren. 

Engels bijles bij de Bijlesgroep
De Bijlesgroep heeft een groot netwerk aan bijlesdocenten Engels, die klaar staan om nieuwe studenten te begeleiden! Meer weten over onze diensten? Klik dan hier