Ga naar de inhoud

Wiskunde bijles als de sleutel tot een hoger gemiddelde

Wiskunde: het ligt je, of het ligt je niet. Veel leerlingen ervaren Wiskunde als een lastig schoolvak. Helaas behoort dit schoolvak tot één van de drie kernvakken van het centraal eindexamen. Het is vervelend als een leerling zich inzet, maar dit niet terug te zien is in zijn of haar cijfers. 

Op dit moment kan wiskunde bijles ingezet worden. Benieuwd naar de voordelen van Wiskunde bijles? In deze blog vertellen we alles over onze ervaringen met Wiskunde bijles.

Persoonlijke aandacht

Niet iedere leraar beschikt over het vermogen om lesstof over te brengen naar een volle klas. Als een leerling goed is in exacte vakken komt deze er, ook zonder goede leraar, vaak wel uit. Een student die moeite heeft met wiskunde, heeft vaak onvoldoende baat bij klassikale lessen.

In dit geval kan wiskunde bijles een leerling ondersteunen. Wij merken dat veel leerlingen helemaal niet zo slecht zijn als ze zelf denken. Ze hebben simpelweg nooit de juiste hulp ontvangen! Met persoonlijke aandacht en voldoende ruimte voor vragen tillen leerlingen hun wiskunde niveau binnen no-time naar een hoger niveau. 

Herhaling van (basis)kennis

Een bijlesdocent wiskunde herhaalt samen met de leerling de onderdelen die de leerling niet goed begrijpt. Soms heeft een leerling een stukje basiskennis niet goed begrepen, waardoor hij of zij in latere leerjaren sneller vastloopt. Tijdens de wiskunde bijles worden deze onderdelen herhaald, waardoor de leerling in latere hoofdstukken de klassikale uitleg makkelijker kan volgen.

Opbouwen van vaardigheden

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Om wiskunde lesstof goed te beheersen, is veel oefenen van groot belang. Ook hiermee kan een bijlesleraar wiskunde een leerling ondersteunen. Een bijlesleraar kan de leerling ondersteunen met huiswerkopgaven en de lastige theorie uitgebreid uitleggen. Waar de student vastloopt, kan de bijlesdocent direct inspringen! 

Ontwikkelen van zelfvertrouwen

Zoals we eerder aangaven zijn veel studenten niet zo slecht in wiskunde als ze zelf denken. Door wiskunde bijles te volgen merken veel leerlingen dat ze beter zijn dan ze zelf dachten: Ze kunnen het wel, maar kregen simpelweg nooit de uitleg die ze nodig hadden. Soms is extra herhaling of een uitleg met meer tussenstapjes het enige wat studenten nodig hebben om tot bloei te komen. 

Wiskunde bijles bij de Bijlesgroep

De Bijlesgroep heeft een groot netwerk aan wiskunde bijlesdocenten, die klaar staan om nieuwe studenten te begeleiden! Meer weten over onze diensten? Klik dan hier